CONCERT DE MUZICA CLASICA pentru turistii care merg cu MOCANITA

Turistii care vor ajunge la sfarsitul acestei saptamani in defileul VAII VASERULUI (MUNTII MARAMURESULUI) cu trenul MOCANITA se vor bucura de un miniconcert de MUZICA CLASICA, relateaza Agerpres.

Concertul este oferit de Caile Ferate Forestiere care exploateaza trenul MOCANITA, in una dintre cele mai cautate destinatii turistice din judet indiferent de sezon.

“Va fi un concert cu totul original, sustinut in aer liber, seara tarziu, la lumina tortelor si a focului de tabara, in statia terminus, PALTIN, a trenului din Muntii Maramuresului. Concertul de muzica clasica este sustinut de Cvintetul Filarmonicii Transilvania “CLASSIS” si grupul vocal “ANATHOLIS”. Concertul are loc in fiecare an, in luna august si a devenit o traditie care incanta turistii pentru ca mai rar e dat sa auzi arii celebre a unor compozitori renumiti sub racoare brazilor sub cerul instelat. Lumina pe scena special amenajata va fi asigurata de torte pentru ca pe munte nu exista curent electric, insa acest fapt nu constituie un impediment care sa ne descurajeze, ci dimpotriva, cred ca e o nota de originalitate” a declarat unul dintre administratorii trenului Mocanita, Daniel Andreica.

CITESTE SI: TARIFE REDUSE pentru pasagerii CFR in TRENURILE SOARELUI

Concertul de muzica clasica oferit turistilor a fost programat pentru seara de 8 august, iar intoarcerea acestora la pensiunile din VISEUL DE SUS va avea loc in zorii zilei de 9 august, spre ora 3.00.

Turistii vor parcurge cu trenul pe un singur sens aproape 20 km pe o linie feroviara cu ecartament ingust, printre putinele linii din tara si din Europa care se pastreaza functionale.

Cei care doresc sa traiasca o experienta inedita se vor putea caza in trenul Hotel ‘Carpatia-Express’. PRETUL unui pachet all inclusive pentru CALATORIA LA CONCERTUL DE MUZICA CLASICA este de 128 de lei, iar pentru pensionari si elevi se fac REDUCERI substantiale.

Trenul Mocanita este una dintre principalele atractii turistice a sezonului de vara din judetul Maramures.

Sursa foto: cfr