Concert de MUZICA CORALA ROMANEASCA, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 si Asociatia Corala Symbol, ofera iubitorilor de MUZICA CORALA doua concerte la Universitatea de Muzica din Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, Corul Symbol are un repertoriu variat, cuprinzand lucrari de folclor, muzica bizantina, creatii corale ale compozitorilor romani si straini, dar si muzica clasica romaneasca si universala, colinde etc.

Obiectivele corului sunt de a populariza, cu predilectie, creatia nationala, laica si religioasa, precum si de a contribui la inaltarea spirituala a comunitatii si la retusarea imaginii despre copiii Romaniei.

Citeste si: Stagiunea “SIMFONII DE VARA”, la a sasea editie

Corul Symbol a cantat pe scenele Salii Palatului, Ateneului Roman, Radiodifuziunii Romane, Operei Nationale, Universitatii Nationale de Muzica, Palatului Parlamentului, Palatului Cotroceni, Bancii Nationale a Romaniei, Bancii Comerciale Romane, Uniunii Compozitorilor, in diferite universitati, precum si in numeroase biserici si catedrale din Capitala si din tara. Filarmonica George Enescu include in fiecare stagiune a sa doua concerte ale Corului Symbol.

“Statornic angajati in misiunea de impunere a valorilor cultural-artistice romanesti,  Corul Symbol propune pentru primul concert din aceasta seara, 25 mai, incepand cu orele 20.00, un repertoriu vast prin care sa demonstreze convingator valoarea creatiei romanesti”, se spune in comunicat.

Citeste si: “SYMPHO KIDS” isi CONTINUA periplul in scolile din Sectorul 6

Astfel, toti cei prezenti la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, vor putea asculta piese precum Tatal nostrum (Constantin Arvinte), Da-ne, Doamne soarele (Olguta Lupu), Imnul Heruvimilor (Constantin Dragusin), Litanie (Stefan Andronic), Despre pace (Irina Odagescu), Albinuta (Eugen Mamot), Colo-n vale (Constantin Arvinte) sau Miorita (Petre Stefanescu).

Urmatorul concert sustinut de catre Corul Symbol va fi pe data de 1 iunie.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6