CONCERT simfonic si foc de ARTIFICII de ZIUA EUROPEI, in Sectorul 6

Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, va organiza un CONCERT simfonic prilejuit de aniversarea ZILEI EUROPEI, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, al Institutului Cultural Roman si al AFI Palace Cotroceni, au anuntat reprezentantii institutiei.

Astfel, vineri, incepand cu ora 17.30, la patinoarul din incinta AFI Palace Cotroceni va avea loc un CONCERT de muzica clasica, ce cuprinde lucrari din repertoriul european, in interpretarea Orchestrei Simfonice Bucuresti.

Momentul cultural este special pregatit pentru bucurestenii care vor sarbatori cea mai importanta zi europeana din an.

Citeste si: ZIUA EUROPEI in Romania: Concerte, flash mob-uri, vernisaje, expozitii si filme

“«ZIUA EUROPEI» reprezinta un moment festiv, un motiv de bucurie fata de apartenenta la comunitatea europeana, dar si un prilej de reflectie fata de rolul Uniunii Europene in viata cetatenilor sai. «Unitate in diversitate» – motto-ul Uniunii Europene este greu pus la incercare in aceasta perioada. Fie ca vorbim de evenimentele ce au loc in estul Europei sau de chestiunile arzatoare de pe agenda interna a UE, cum ar fi managementul fondurilor europene, imigratia sau varsta de pensionare, realizam cu totii ca Europa Unita este un proiect ambitios, care nu ne poate lasa indiferenti. In Sectorul 6, Uniunea Europeana este prezenta deja, prin finantarile accesate de administratia locala pentru dezvoltarea sectorului si cresterea calitatii vietii. In 9 MAI, vom sarbatori impreuna Europa, gandindu-ne la un viitor mai bun”, a declarat RARES MANESCU, primarul Sectorului 6.

Spectacolul va cuprinde momente speciale, fiind intregit de un numar de patinaj artistic realizat de patinatorii Asociatiei Clubul Sportiv EduSport si de focul de ARTIFICII ce va acompania finalul inedit – imnul Uniunii Europene – celebra “Oda Bucuriei” din Simfonia a 9-a, compusa de Ludwing van Beethoven.

Citeste si: ORCHESTRE din zece tari vin in Bucuresti la FESTIVALUL Muzicilor de Fanfara

Pentru cei care vor participa la eveniment, repertoriul concertului sustinut de Orchestra Simfonica Bucuresti cuprinde:

W. A. Mozart – Nunta lui Figaro – Austria                                     

A. Dvorak – Simfonia a 9-a, Partea a 4-a – Republica Ceha                

J. Sibelius – Vals Trist – Finlanda

E. Elgar – Marșul nr. 4, “Pomp and Circumstance” – Anglia        

T. Olah – Intrarea in Alba Iulia – Romania                           

G. Bizet – Farandola din Suita “Arleziana” – Franta                    

M. de Falla – Dansul ritual al focului din “El Amor Brujo” – Spania    

J. Brahms – Dans Ungar nr. 5 – Germania                            

L. van Beethoven – Simfonia a 9-a “Oda bucuriei”

Sursa foto: ziarulapulum.ro