Concerte de Craciun: Angela Gheorghiu te invita in Ajun la concertul “O, ce veste minunata!”, la Sala Radio

Soprana Angela Gheorghiu sustine luni concertul “O, ce veste minunata!” alaturi de Orchestra Nationala Radio, dirijata de Tiberiu Soare, de la ora 19,00 la Sala Radio.

Evenimentul se va bucura si de participarea a doua apreciate coruri din Romania: Corul National de Camera Madrigal (dirijor: Voicu Popescu) si Corul Accoustic (dirijor: Daniel Jinga). Concertul este organizat de Primaria Sectorului 3 si Centrul cultural Casa Artelor in parteneriat cu Radio Romania si Fundatia “Angela Gheorghiu”.

Publicul roman se va putea bucura de acest frumos concert de sarbatori ce va fi transmis in Ajun de Craciun, pe 24 decembrie, ora 19,00 — de Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical (on-line si on-air), dar si prin difuzarea lui pe postul de televiziune Antena 3, in aceeasi zi, de la ora 23,00.
Evenimentul este o urmare fireasca a succesului deosebit rezultat prin lansarea recenta a albumului “O, ce veste minunata!”, inregistrat de soprana Angela Gheorghiu alaturi de Orchestra Nationala Radio, condusa de Tiberiu Soare. Una dintre cele mai importante reviste de muzica clasica din lume, The Gramophone, a elogiat aparitia materialului discografic ce cuprinde o parte dintre cele mai indragite colinde traditionale romanesti, caracterizand interpretarea Orchestrei Nationale Radio ca fiind una splendida, alaturi de cea emotionanta si inegalabila a Angelei Gheorghiu.

Spectacolul va cuprinde colinde si cantece internationale de Craciun, ca “Domnulet si Domn din cer”, “Noi umblam si colindam”, “Steaua sus rasare”, “O, ce veste minunata”, “Trei crai de la Rasarit”, “Cantique de Noël”.

Seara va fi completata si de o calatorie imaginara in taramul fermecat al “Spargatorului de nuci”. Pe muzica nemuritoare a celui mai popular si drag balet al tuturor timpurilor, semnat de P. I. Ceaikovski, publicul va pasi alaturi de Spargatorul de nuci transformat in print si de micuta Clara in lumea dulciurilor, prin suita din actul II-lea — “Dans spaniol”, “Dans arab”, “Dans chinez”, “Valsul florilor” s.a. — cea mai cunoscuta si apreciata parte a baletului.

Concertul de Craciun de la Sala Radio transmis de sarbatori reprezinta o inchidere festiva a unei serii de evenimente extraordinare oferite de Orchestrele si Corurile Radio Romania in luna decembrie, de la concertul alaturi de celebrul tenor José Carreras, la Gala “Cele trei dive”, de la “Christmas Fantasy” prezentat de Corul de Copii Radio, la Concertul Paulei Seling cu Big Band-ul Radio.