CONCURSUL NATIONAL “Science4you”, la Liceul Teoretic “Marin Preda”

Liceul Teoretic “Marin Preda” va gazdui sambata, incepand de la ora 9.00, CONCURSUL NATIONAL “Science4you”, care are scopul de a promova bunele practici in predarea stiintelor in scoala si de a dezvolta inventivitatea si creativitatea elevilor, a anuntat Primaria Sectorului 6.

Institutia sustine proiectul “Science4you”, care este inclus in calendarului de activitati regionale si interjudetene al Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Concursul este destinat elevilor si profesorilor din invatamantul preuniversitar preocupati de studiul experimental al fizicii, chimiei, biologiei, informaticii, tehnologiei,  dar si celor cu inclinatii artistice.

Citeste si: PERFORMANTA a ELEVILOR LATINISTI din Romania

Obiectivele concursului sunt formarea si dezvoltarea abilitatilor necesare pentru bunul mers al unei investigatii stiintifice, a celor necesare prelucrarii si prezentarii rezultatelor obtinute in investigarea efectuata, dar si pentru formularea unor concluzii in conformitate cu acestea, precum si a celor de lucru in echipa si colaborare. De asemenea, concursul urmareste dezvoltarea abilitatilor practice, de gandire critica si independenta la elevi, identificarea unor abordari inovatoare in educatie bazate pe cercetarea stiintifica in scoli si incurajarea schimbului de idei intre participant.

Pentru concurs au fost selectate 252 de lucrari din 18 scoli impartite in patru sectiuni. Astfel, la Sectiunea I – Science Fair au fost selectati 68 de elevi pentru cele doua categorii ale acesteia: experimente integrate si machete functionale. La Sectiunea a II-a – Fotografia in slujba stiintei, au fost selectati 122 de elevi, la Sectiunea a III-a – Proza Science Fiction au fost selectate 29 de lucrari, iar la Sectiunea a IV-a – Concurs de desen Stiinta prin ochii tai, sunt 59 de lucrari.

Citeste si: LICEENI din NOUA TARI se intalnesc la BUCURESTI, in cadrul competitiei “SCI-TECH CHALLENGE”

Profesorii cordonatori ai proiectului sunt Simona Turcu, Stefania Lazar, Olteanu Stela si Cristina Georgescu.

Castigatorii vor fi premiati Intr-un cadru festiv pe 25 aprilie, incepand cu ora 14.00, la Liceul Teoretic “Marin Preda” din strada Rusetu nr.17, Sectorul 6.

Sursa foto: laboratoruldefizica.wordpress.com