Condamnarea lui Adrian Nastase naste tensiuni in USL

Condamanarea lui Adrian Nastase la 4 ani de inchisoare a fost primita diferit in cele doua partide mari din USL. Daca PSD, inclusiv prin vocea premierului Ponta, a contestat vehement decizia judecatorilor, in PNL declaratiile au fost rezervate.

Victor Ponta este nemultumit de pasivitatea colegilor liberali, care nu l-au aparat pe Adrian Nastase dupa cea de-a doua condamnare.

„Noi avem mai mult curaj decat ei. Si cand a fost vorba de Relu Fenechiu, mai mult l-am aparat noi. Au alta cultura organizationala. Cred, de exemplu, ca el nu era condamnat niciodata daca nu era ministru in Guvernul USL. Avea un dosar de prin 2001, 11 nu a avut nicio problema, nu l-a achemat nimeni nicaieri. Domnul Silaghi nu ar fi avut probleme daca nu era propus ministru a doua oara. Sunt solidar cu acesti oameni, desi sunt liberali”, a declarat premierul la Romania Tv.

Reactia lui Ponta vine dupa ce liberalii au fost echilibrati in declaratii cu privire la condamnarea lui Adrian Nastase.

Ca exemplu, Alina Gorghiu a sustinut ca intreaga clasa politica ar trebui „sa invete ceva din condamnarea fostului premier” si sa nu foloseasca ideea unui proces politic in explicarea deciziei in cazul acestuia.

Deputatul a mai spus ca „este o hotarare extrem de dura si, daca nu suntem ipocriti, ne asteptam foarte multi dintre noi” la aceasta decizie.

„Este o hotarare pe care judecatorii au luat-o in baza probelor din dosar si ar trebui sa ne limitam sau sa respectam aceasta decizie, ca au avut judecatorii in spate ca motivare un exemplu in lupta anticoruptie”, a spus deputatul la Digi 24.

„Nu am ce fel de comentarii sa fac, pentru ca nu suntem in sfera politica. Este o decizie a justitiei in urma unui proces, prin urmare politicul nu are prea multe de comentat in aceasta situatie”, a declarat Cristina Pocora, purtatorul de cuvant al PNL.