CONDAMNARI DEFINITIVE in cazul MATERNITATII GIULESTI

Asistenta Florentina Carstea a fost condamnata la doi ani si doua luni de inchisoare, cu executare, in cazul bebelusilor morti in incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Sentinta data joi dupa-amiaza de Curtea de Apel Bucuresti este definitiva si executorie.

Fostul manager Bogdan Marinescu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce initial primise o amenda de 6.500 de lei. In ce il priveste pe electricianul Gigel Oprea, acesta a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, dupa ce anterior primise doi ani de inchisoare.

CITESTE SI: SALVATI COPIII: Reducerea bugetului pentru ingrijirea nou-nascutilor prematuri va creste DECESELE in maternitati 

In schimb, seful Sectiei Neonatologie, doctorul Adrian Toma, a fost achitat pentru neglijenta in serviciu.De asemenea, Maternitatea Giulesti a primit o amenda de 400.000 de lei.

Pe 9 iulie 2013, a fost data prima decizie in acest caz. Incendiul a avut loc pe 16 august 2010, iar sase bebelusi au murit si cinci au fost raniti. 

CITESTE SI: Aparatura performanta pentru 27 de maternitati si sectii de nou-nascuti din tara, donata in acest an de Salvati Copiii

Sursa foto. www.politiaromana.ro