Condamnat pe viață plus 135 de ani, colaboratorul apropiat al lui Pablo Escobar a fost eliberat din pușcărie

Unul dintre colaboratorii apropiați ai lui Pablo Escobar, liderul cartelului Medellin, a fost eliberat din pușcărie. Carlos Lehder era condamnat la închisoare pe viață plus 135 de ani, scrie BBC.

Carlos Lehder, cu cetățenie columbiană și germană, a devenit cunoscut după ce a creat, pe o insulă privată din Bahamas, o bază pentru traficul de droguri. Acesta a fost arestat în anul 1987 și extrădat în Statele Unite, dar sentința sa a fost redusă  după ce a colaborat cu autoritățile americane și a depus mărturie împotriva fostului lider din Panama, Manuel Noriega, care avea legături cu cartelul Medellin și permitea traficul de droguri.

Fiica lui Lehder a declarat pentru publicația columbiană Semana că tatăl său a fost diagnosticat cu cancer și că va fi îngrijit de o organizație caritabilă din Germania.

Carlos Lehder a obținut cetățenia germană prin intermediul tatălui său, un imigrant german în Columbia. Lehder nu a fost niciodată în Germania și nu are acuzații din partea statului german pentru că și-a ispășit deja pedeapsa în SUA.

Sursa foto: BBC