CONDUCEREA ANI este asigurata INTERIMAR de vicepresedintele BOGDAN STAN

Conducerea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) este asigurata INTERIMAR de vicepresedintele institutiei BOGDAN STAN, in urma demisiei fostului presedinte, HORIA GEORGESCU, a anuntat joi presedintele Consiliului National de Integritate, CIPRIAN CIUCU.

Consiliul National de Integritate s-a intrunit joi in sedinta publica si a luat act de demisia lui HORIA GEORGESCU din calitatea de presedinte al ANI, urmand ca aceasta sa fie remisa Senatului.              

CIPRIAN CIUCU a mai declarat ca isi doreste ca procedura de numire a noului presedinte al ANI sa fie una transparenta, iar principala preocupare a Consiliului este numirea unei persoane competente in fruntea Agentiei.

Citeste si: HORIA GEORGESCU, presedintele demisionar al ANI, a fost ARESTAT PREVENTIV.UPDATE

“Am discutat despre procedura pe care va trebui sa o urmam pentru desemnarea unui nou presedinte. CNI trebuie sa organizeze un proces de selectie in urma caruia trebuie sa faca una sau mai multe propuneri pentru Senatul Romaniei, care va numi pe cineva in functie. Pe noi ne intereseaza ca procedura nu neaparat sa fie rapida, ANI are conducerea asigurata, pentru noi conteaza sa fie optima, sa ne aduca un om care sa urmareasca respectarea obiectivelor Agentiei, deci calitatea procesului, nu rapiditatea acestuia”, a spus CIPRIAN CIUCU.

Citeste si: REFERAT DNA: HORIA GEORGESCU a fost DENUNTAT de ALIN si DORIN COCOS

“Procedura anterioara a durat pana la patru luni, noi speram sa fie ceva mai rapida. Este o evidenta ca acuzele aduse de DNA domnului Georgescu nu au legatura cu activitatea Agentiei, si atunci CNI verifica, de fapt asigura faptul ca viitorul presedinte va fi o persoana care va fi dincolo de orice suspiciune”, a mai declarat presedintele CNI.

Sursa foto: incomod-media.ro