CONDUCEREA BAROULUI BUCURESTI nu a putut fi ALEASA din lipsa de CVORUM. PENALA LAURA VOICU, printre CANDIDATI

 Baroul Bucuresti nu si-a mai ales conducerea duminica, din lipsa de cvorum, informeaza B1 TV. Sedinta a fost amanata pentru 30 mai si asta dupa ce doar 4.000 de avocati din cei 10.000 au venit la vot.

Printre cei 16 candidati se numara si Laura Voicu, avocata fostei sefe DIICOT, Alina Bica. Asta chiar daca numele ei apare intr-un dosar penal. Evenimentul care ar fi trebuit sa se desfasoare duminica nu a fost lipsit de incidente. Un participant a chemat politia pe motiv ca imediat dupa filtru a ramas fara portmoneu.

”Sunt foarte multe voci care condamna acest lucru. Eu am spus de la inceput ca ce am patit este un abuz. Sunt convinsa ca lucrurile se vor lamuri, ceea ce s-a intamplat e ilegal si imoral. Eu am obligatia morala sa le spun confratilor mei tot ce s-a intamplat cand se va termina cercetarea penala. Aceasta masura nu a avut in vedere lucrurile pe care le-a solicitat doamna procuror care instrumenteaza dosarul meu”, a declarat Laura Voicu.

Controlul judiciar nu o impiedica pe Laura Voicu sa candideze la sefia Baroului Bucuresti. Daca va castiga alegerile, avocata a declarat ca doreste sa modifice radical institutia. Voicu a fost retinuta de procurori in lune martie si este cerectata pentru ca a atestat ilegal ca un stagiar al unui Barou Alternativ, declarat ilegal in Romania, pentru a o susbstitui pe aparatoare la DNA.

CITESTE SI: ICCJ: Avocata ALINEI BICA, LAURA VOICU, va fi cercetata in LIBERTATE

In total, 16 candidati s-au inscris pentru sefia Baroului. Iar unii au criticat prezenta pe lista si a Laurei Voicu.

”Cred ca un avocat care are probleme de integritate ar trebui intai sa si le rezolve si apoi sa candideze, dar tine de atitudinea fiecaruia si de modul in care vad colegii”, a spus avocatul Daniel Fenechiu, candidat la sefia Baroului.

”Suntem o profesie liberala iar prezumtia de nevinovatie la noi primeaza. Mi se pare normal, sa candideze mai ales ca legea ii permite”, a spus avocatul Daniel Fenechiu, candidat la sefia Baroului”, este de parere George Moloman, alt candidat la conducerea Baroului Bucuresti.

”Fiecare poate sa candideze colegii isi vor spune opinia prin vot. Fiecare va aprecia daca acest lucru este compatibil cu functia de decan sau nu, dar candidatura este un pas liber pentru fiecare si fiecare poate sa candideze. Exista o prezumtie de nevinovatie si vom vedea prin vot daca colegii vor accepta sa aleaga decan in aceste conditii”, a spus un alt avocat.

Dupa doua ore de asteptare, cei 4.000 de avocati au facut cale intoarsa fara a-si alege liderul. Asta pentru ca nu s-a intrunit cvorumul necesar, iar sedinta a fost amanata pe 30 mai.

De la sedinta nu au lipsit nici incidentele. Unul dintre avocati a chemat politia dupa ce, sustine aparartorul, in urma controlului de la intrare i-ar fi disparut portomoneul.

Sursa foto www.baroul-bucuresti.ro