Conducerea BNR, invitata la dicutii de Comisia de Buget din Camera Deputatilor in 10 februarie

BNR a gasit solutii pentru creditele in franci elvetieni

Seful Comisiei de Buget din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a anuntat, marti dupa-amiaza, ca dupa ce membrii Comisiei de Buget se vor intalni in data de 9 februarie cu reprezentantii FMI, conducerea executiva a BNR a fost invitata a doua zi la discutii pe tema creditelor in franci. 

“Dupa aceste discutii, cred ca sunt intrunite conditiile pentru a adopta prin vot o solutie (propunerea legislativa privind conversia creditelor in valuta- n.r.)”, a explicat Viorel Stefan.

Citeste si: FRANCUL ELVETIAN, din nou in CRESTERE

Reprezentantii bancilor comerciale, ai BNR, ai ANPC, dar si ai asociatiilor de consumatori, s-au intalnit, marti, cu parlamentarii. Deocamdata nu au fost gasite solutii palpabile la problema romanilor imprumutati in franci elvetieni.

In data de 9 februarie, vor avea loc discutii cu reprezentantii FMI pe aceeasi tema. Amintim ca Ministerul Finantelor a precizat ca este nevoie de acordul FMI pentru a valida solutiile propuse in scandalul creditelor in franci si a Directivei 17/2014, a carei aplicare trebuie avuta in vedere pentru cel tarziu martie anul viitor.