Conducerea Camerei Deputatilor, convocata sambata pentru cererea de RETINERE a lui Ion Dinita – SURSE

Biroul Permanent al Camerei Deputratilor a fost convocat sambata dupa-amiaza pentru a discuta cererea DNA de incuviintare a retinerii si a propunerii de ARESTARE PREVENTIVA a deputatului ION DINITA, acuzat de fapte de CORUPTIE, potrivit unor surse parlamentare citate de Mediafax.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere aviz de la Camera Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si a propunerii de ARESTARE PREVENTIVA a deputatului ION DINITA – acuzat de complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

Citeste si: ARISTOTEL CANCESCU, SEFUL CJ BRASOV, VA FI CERCETAT IN LIBERTATE, SUB CONTROL JUDICIAR

Solicitarea DNA va fi inaintata Parchetului instantei supreme, care o va transmite Minsterului Justitiei, pentru ca acesta sa o inainteze Camerei Deputatilor, in vederea obtinerii avizului.

Potrivit procurorilor, cercetarea in stare de libertate a lui DINITA prezinta pericol pentru ordinea publica, pericol derivat din modalitatea si imprejurarile savarsirii infractiunilor, intinderea in timp a activitatii infractionale, urmarea produsa (consecinte deosebit de grave) si calitatea publica a persoanelor implicate in activitatea infractionala cercetata in cauza, care genereaza un mare impact in randul opiniei publice cu privire la modalitatea in care unele persoane avand functii de demnitate publica, inteleg sa isi exercite functia.

Citeste si: DNA CERE AVIZ PENTRU ARESTAREA DEPUTATULUI ION DINITA, CERCETAT IN DOSARUL LUI ARISTOTEL CANCESCU

Deputatul ION DINITA este cercetat pentru complicitate la ABUZ IN SERVICIU si dare de MITA in dosarul lui Aristotel Cancescu, dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

Sursa foto: brasovnews.blogspot.ro