Conducerea maternitatii “Elena Doamna” a fost DEMISA

MANAGERUL si DIRECTORUL MEDICAL al Maternitatii Elena Doamna din Iasi au fost DEMISI, a decis Ministerul Sanatatii (MS) in urma controlului facut dupa DECESUL unui BEBELUS, MS hotarand sanctionarea mai multor cadre medicale in acest caz, fiind constatate nereguli legate de supravegherea mamei.

Ancheta Ministerului Sanatatii a fost declansata dupa ce tatal unui BEBELUS declarat MORT la nastere la Maternitatea ”Elena Doamna” le-au acuzat de neglijenta pe cadrele medicale ale unitatii, sustinand ca inainte cu cateva ore ca sotia sa sa nasca in spital nu se afla niciun medic si ca a sunat chiar la 112 pentru a cere ajutor.

Citeste si: CAZUL BEBELUSULUI MORT: MINISTERUL SANATATII CERE SANCTIUNI LA MATERNITATEA DIN IASI

In urma veficarilor, Comisia de control a Ministerului Sanatatii recomanda mai multe masuri de sanctionare a personalului medical, dar si actiuni de imbunatatire a activitatii si managementului la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie ”Elena Doamna” din Iasi.

Avand in vedere problemele constatate, Comisia de control a MS recomanda Consiliului Judetean Iasi, Directiei de Sanatate Publica Iasi si Colegiul Medicilor din Romania ELIBERAREA din functie a managerului si directorului medical al Maternitatii “Elena Doamna” si numirea unei echipe manageriale care sa asigure un management eficient al serviciilor medicale acordate pacientilor, cu respectarea legislatiei in vigoare.

De asemenea, comisia MS recomanda sanctionarea mai multor cadre medicale care aveau obligatia asistarii pacientei in timpul sarcinii si in timpul spitalizarii.

Totodata, reprezentantii MS au mai recomandat infiintarea unei Comisii care sa controleze si sa actualizeze Ghidurile si Protocoalele terapeutice, procedurile operative si fisele de post de la Maternitatea “Elena Doamna” si sa decida masurile care se impun pentru implementarea lor.

Citeste si: IML IASI, DESPRE CAZUL DE LA MATERNITATEA “ELENA DOAMNA”: BEBELUSUL ERA MORT CU PESTE 24 DE ORE INAINTE DE NASTERE

ANCHETA la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iasi a fost declansata dupa ce parintii unui BEBELUS declarat MORT la nastere le-au acuzat de neglijenta pe cadrele medicale ale unitatii.

Sursa foto: adevarul.ro