Teatrul NOTTARA se muta la Cotroceni. Primul spectacol va fi prezentat pe 5 decembrie. UPDATE

Reprezentati ai ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE se vor intalni miercuri cu CONDUCEREA TEATRULUI NOTTARA pentru a discuta despre SITUATIA ACTUALA A INSTITUTIEI CULTURALE, au declarat pentru Agerpres surse oficiale.

UPDATE 19:17: Teatrul Nottara din Bucuresti se va muta, pana la gasirea unui nou sediu, la Palatul Cotroceni, iar primul spectacol pe care actorii institutiei teatrale il vor prezenta publicului, “Teatrul Nottara si invitatii sai”, va avea loc pe 5 decembrie, de la ora 19.00.

Reprezentantii Teatrului Nottara au avut o intalnire, miercuri, cu presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS, cu scopul de a discuta despre situatia actuala a institutiei teatrale, dar si pentru a li se oferi gazduire temporara pentru o parte dintre productiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

“Vom juca lunar pana la rezolvarea situatiei (la Cotroceni, n.r.). Primul spectacol va fi pe 5 decembrie, la ora 19.00, si se numeste <Teatrul Nottara si invitatii sai>”, a declarat Marinela Tepus, managerul Teatrului Nottara.

Intrarea pentru spectatori se face pe la Muzeul Cotroceni, a mai spus aceasta.

Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, incepand de luni, in urma promulgarii de catre presedintele KLAUS IOHANNIS a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.

Stire initiala

Potrivit surselor citate, intalnirea va avea loc miercuri la ora 16,30.

Teatrul Nottara a anuntat ca a suspendat “pe termen nedefinit” organizarea tututor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate pe Bulevardul Magheru.

CITESTE SI: CINEMA STUDIO VA PRIMI „BULINA ROSIE” SI SE VA INCHIDE. UNDE SE MUTA FESTIVALUL CINEMAIUBIT

Cladirea in care functioneaza teatrul are bulina rosie, adica risc seismic maxim, iar o lege promulgata recent interzice desfasurarea de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat pana la consolidarea acestora.

Noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, spune intr-un interviu la RFI ca situatia Teatrului Nottara va fi analizata intr-o intalnire de urgenta la Palatul Victoria, impreuna cu reprezentanti ai Primariei si ai institutiei culturale bucurestene.

Sursa foto: Teatrul Nottara