Conducerea PARLAMENTULUI se reuneste astazi pentru a stabili CALENDARUL AUDIERII și VOTARII lui Ungureanu

Sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului va avea loc luni, incepand cu ora 13:30 , urmand sa fie stabilit CALENDARUL AUDIERII SI VOTARII noului director al Serviciului de Informatii Externe, dupa ce presedintele Klaus IOHANNIS l-a propus pentru aceasta functie pe Mihai Razvan UNGUREANU.

Premierul interimar Gabriel OPREA a anuntat marti seara ca va sprijini propunerea pe care presedintele Klaus Iohannis o va face pentru sefia Serviciului de Informatii Externe, asa cum a procedat si atunci cand seful statului l-a propus pe Eduard Hellvig in fruntea Serviciului Roman de Informatii. “In probleme de securitate nationala, asa cum am sprijinit propunerea domnului Klaus Iohannis in cazul Serviciului Roman de Informatii, il voi sprijini pe domnul presedinte Iohannis pe domeniul securitatii nationale unde intra si SIE. (…) Asa este corect”, a afirmat Oprea la Realitatea TV.

CITESTE SI: PONTA, despre nominalizarea la SIE: Decizia PSD va fi de a vota IMPOTRIVA sau de a NU VOTA DELOC

Liderul senatorilor PSD, Ilie SARBU, a sustinut, miercuri, ca nominalizarea lui Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE a fost facuta ilegal de catre presedintele Klaus Iohannis, intrucat nu a fost inaintata si CSAT, astfel ca parlamentarii social-democrati nu vor vota propunerea. Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta nu a fost consultat cu privire la aceasta nominalizare.

Copresedintele PNL Vasile BLAGA considera ca este foarte buna nominalizarea lui Mihai-Razvan Ungureanu ca director al Serviciului de Informatii Externe avand in vedere experienta lui in domeniu. “Este o nominalizare foarte, foarte buna. Este un om care are multa experienta in zona respectiva, a mai condus Serviciul de Informatii Externe, si cred ca nu numai grupul nostru al parlamentarilor PNL il va vota. Cred ca va trece de Parlament”, a afirmat Blaga, miercuri, la Senat.

CITESTE SI:  ANALIZA: Ce sanse are PNL sa obtina validarea lui Mihai-Razvan UNGUREANU la SIE 

Conform procedurii parlamentare, Ungureanu urmeaza sa fie audiat in Comisia comuna pentru controlul SIE, dupa care sa fie votat in plenul reunit. Avizul comisiei este consultativ.

Potrivit unor surse parlamentare, sedinta de plen a Parlamentului in care urmeaza sa fie supusa votului nominalizarea pentru functia de sef al SIE a lui Ungureanu va avea loc marti, zi in care actuala sesiune parlamentara se incheie.