Conducerea Senatului va discuta solicitarea DNA de RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA a lui DAN SOVA

Conducerea SENATULUI urmeaza sa discute, in sedinta de luni a Biroului Permanent, cererea procurorilor anticoruptie privind incuviintarea RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE a senatorului PSD DAN SOVA si sa o transmita Comisiei juridice pentru formularea unui raport, informeaza Agerpres.

De asemenea, senatorul DAN SOVA va fi invitat la Comisia juridica pentru a-si studia dosarul si pentru a-si exprima punctul de vedere. Documentul a fost trimis la SENAT vineri. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE a lui DAN SOVA.

CITESTE SI: DOSARUL SOVA: SENATORUL SI-A PLATIT DIN SPAGA DATORIA CATRE UN DEPUTAT CARE II VANDUSE O CASA

DNA il acuza pe DAN SOVA ca, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, ar fi pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa MIHAI BALAN, director general al centralei de energie termica CET GOVORA SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

In dosar a fost retinut MIHAI BALAN, director general al CET GOVORA, pentru abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale). Ulterior, Instanta suprema a stabilit ca acesta sa fie cercetat sub CONTROL JUDICIAR.

Sursa foto: realitatea