CONFERINTA VICTOR PITURCA / Selectionerul a vorbit despre meciurile cu Andorra si Estonia: “Nu va fi usor cu Andorra”

Victor Piturca, selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, a sustinut astazi o conferinta de presa in care a prefatat “dubla” cu Andorra si Estonia, din preliminariile CM 2014.

Victor Piturca, selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, a vorbit astazi despre ultimele doua partide pe care le vom sustine in campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2014.

“Am avut sanse sa decidem calificarea, dar nu am reusit sa castigam cu Turcia macar un punct. Asa, eram mai aproape de baraj. Insa, sansele noastre sunt inca mari, deoarece adversarii nu au jucat returul cu Olanda, cel mai puternic adversar din grupa, care poate sa castige cu ei”, a analizat Piturca sanse de calificare la baraj.

Referindu-se la meciul contra Andorrei, Piturca a spus ca isi doreste sa inscriem 7-8 goluri, dar ca nu va fi usor, Andorra fiind o echipa care a facut un salt calitativ: “In jocul cu Andorra avem nevoie de cat mai multe goluri. Sper sa avem capacitatea sa facem acest lucru. Vizionand meciurile Andorrei am vazut ca au facut un salt calitativ, sunt greu de invins. Si Olanda a avut probleme. Nu ne va fi usor. As vrea sa inscriem 7-8 goluri daca este posibil”.

Despre partida cu Estonia, selectionerul s-a rezumat sa spuna doar ca trebuie sa castigam acest meci, insa e important sa vedem care va fi clasamentul dupa partida cu Andorra.

“Sunt mult mai linistit ca Marica si Torje si-au gasit echipe. Insa, din pacate, Torje nu joaca la echipa de club, iar Ciprian Marica nu este la parametrii fizici normali. Ne vom gandi foarte bine cand alcatuim prima echipa pentru meciul cu Andorra”, a spus Piturca despre Marica si Torje.

“Un jucator de valoarea lui Mutu lipseste echipei nationale. Insa, il doream in lot pe Mutu cel din trecut, care avea valoare si era in forma”, a declarat Piturca despre Adrian Mutu.

“Nimeni nu e obligat sa vina la nationala Romaniei. Sunt gata sa renunt la cei care nu isi doresc sa vina. Voi avea o discutie cu jucatorii de la Steaua ca sa clarific probleme”, a spus Piturca despre posibilitatea ca unii jucatori ai campioanei Romaniei sa refuze convocarile.

Victor Piturca s-a aratat deranjat de intrebarile jurnalistilor cu privire la viitorul anumitor jucatori ai nationalei sau despre o posibila demitere a sa daca Romania nu se va califica la baraj. Selectionerul a refuzat sa raspunda la aceste intrebari.

“Jucatorii care au dus greul acestor preliminarii sunt si cei pe care ne vom baza in campania pentru Europene. E greu sa gasesti jucatori valorosi in Romania. Asta e realitatea in momentul asta”, s-a referit Piturca cu privire la viitoarea campanie, cea pentru Campionatul European.

Sursa foto: realitatea.net