Congresul extraordinar de alegeri al FIFA va avea loc la Zurich

Congresul extraordinar de alegeri al Federatiei Internationale de Fotbal, care trebuie sa desemneze un succesor presedintelui demisionar Joseph Blatter, va avea loc la Zurich, orasul care gazduieste sediul instantei mondiale, a anuntat, miercuri, un purtator de cuvant al FIFA, citat de AFP, noteaza Agerpres.

Congresul ar urma sa aiba loc intre decembrie 2015 si martie 2016, dupa cum a precizat marti Domenico Scala, presedintele comisiei de audit a FIFA, cea care va superviza procedura electorala.

CITESTE SI: SEPP BLATTER, VIZAT de o ancheta a FBI-ului – NEW YORK TIMES

Un comitet executiv extraordinar ar urma sa fie convocat de Blatter pentru a se putea organiza apoi congresul extraordinar, potrivit statutelor FIFA.

Elvetianul in varsta de 79 de ani, reales vineri la Zurich pentru un al cincilea mandat in plin scandal de coruptie, si-a anuntat marti demisia, la doar cateva ore dupa o noua serie de acuzatii lansate de New York Times, ce-l vizau pe Jerome Valcke, secretarul general al FIFA.

CITESTE SI:  JOSEPH BLATTER si-a dat DEMISIA de la conducerea FIFA. Procuror elvetian: Demisia nu are legatura cu PROCEDURA PENALA in curs. UPDATE

Valcke este acuzat ca ar fi responsabil de viramentul a 10 milioane de dolari in conturile unui fost vicepresedinte al FIFA, Jack Warner, pus sub acuzatie de justitia americana intr-un scandal de coruptie.

Sursa foto www.huffingtonpost.co.uk