CONSILERE PSIHOLOGICA GRATUITA in SECTORUL 6

In ziua de azi, nivelul scazut de trai, saracia, problemele familiale, bolile, alcoolul, dar si ritmul ametitor al vietii de zi cu zi, tehnologia moderna sau termenele limita sunt factori determinanti care pot declansa diverse fobii, anxietati sau chiar atacuri de panica si depresii.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor care se confrunta cu asemenea simtome sau altele similare si care realizeaza ca au nevoie de indrumarea competenta a unui psiholog, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 pune, in mod gratuit, la dispozitia cetatenilor interesati, patru cabinete de consiliere psihologica pentru adulti si copii, care functioneaza in incinta Centrului Social Multifunctional „Harap-Alb” din str. Estacadei nr. 13, Sector 6.

De asemenea, bucurestenii au la dispozitie serviciul de tip call center cu specific de consiliere pe probleme psihosociale care functioneaza in intervalul orar  08.00 – 16.00 si ofera consiliere psihologica, orientare si informare pe probleme sociale persoanelor care au nevoie de suport emotional, facand posibile interventii rapide in cazul unor situatii urgente. La celalalt capat al firului se afla consilieri experimentati pe probleme psihologice, capabili sa asculte si sa detensioneze situatii familiale sau stari psihice conflictuale. Accesibil la numarul de telefon gratuit 0800.824.453, serviciul se adreseaza unor categorii sociale vulnerabile precum familii cu probleme psiho-sociale, persoane cu handicap, grupuri amenintate de excluziune sau marginalizare, copii sau tineri in pericol de abandon scolar etc.

Centrul de consiliere a fost realizat prin intermediul proiectului “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Centrului Social Multifunctional Harap-Alb”, proiect implementat prin finantare nerambursabila acordata prin Regio – Programul Operational Regional 2007 – 2013, axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2, destinat “Reabilitarii/modernizarii/dezvoltarii si echiparii infrastructurii serviciilor sociale”.

„In urma implementarii proiectului, ce a fost finantat prin fonduri europene nerambursabile, un numar de 290 copii, cu varste intre 1 si 4 ani, din Sectorul 6 au sansa la educatie si beneficiaza de un loc in Centrul Social Multifunctional Harap-Alb”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Printre rezultatele proiectului se mai numara cresterea spatiilor destinate serviciilor sociale de consiliere si integrare sociala, cresterea numarului de specialisti care se ocupa de cazurile sociale din comunitate, reducerea cererilor de servicii sociale nesolutionate, imbunatatirea serviciilor sociale oferite, accesibilizarea mediului fizic pentru persoanele cu dizabilitati si scaderea cheltuielilor la factura energetica prin amplasarea unor celule fotovoltaice.

Sursa foto: primarie6