CONSILIERE PSIHOLOGICA GRATUITA in SECTORUL 6

Pe parcursul anului 2015, aproximativ 20% dintre cele 200 de persoane care au solicitat suport si consiliere la numarul de telefon gratuit 0800.824.453 au fost persoane varstnice care au realizat ca inactivitatea le afecteaza direct relatiile cu familia.

„Printre cauzele responsabile cu atacurile de panica sau depresie sunt pensionarea (iesirea din rutina care le umplea viata), sentimentul de inutilitate, dar si acutizarea sau cronicizarea anumitor boli. Interesant este faptul ca bunicii au inceput sa constientizeze faptul ca batranetea nu inseamna singuratate, tristete sau pasivitate.

Prin intermediul serviciilor oferite in cadrul Complexului Social <Sfanta Maria>, seniorii au posibilitatea de a-si imbunatati modul de viata, perspectivele personale si starea de sanatate. Avem in prezent  sase cluburi ale seniorilor, in toate cartierele Sectorului 6. Bunicii  beneficiaza astfel de conditii optime pentru a face miscare, a socializa si a-si petrece timpul liber”, a declarat RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6.

Un alt procent important, aproximativ 15% dintre cei care au apelat la acest serviciu, sunt parintii care trec printr-o etapa problematica in ceea ce ii priveste pe copiii lor ajunsi la varsta adolescentei.

Prin proiectul “Modernizarea si extinderea Centrului Social Multifunctional Harap-Alb, componenta a noilor politici de asistenta sociala interdisciplinara”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 vine in intampinarea acestor dificultati, dar si a altora, legate de: anxietate, suport in gestionarea bolilor cronice si/sau terminale, deficiente de integrare socio-profesionala si probleme de cuplu.

In incinta celor patru cabinete de consiliere psihologica pentru adulti si copii, care functioneaza in str. Estacadei nr. 13, Sector 6, sedintele sunt gratuite.

Proiectul “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Centrului Social Multifunctional Harap-Alb” a fost implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operational Regional 2007 – 2013, axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2, destinat “Reabilitarii/modernizarii/dezvoltarii si echiparii infrastructurii serviciilor sociale”.

Sursa foto: primarie6