Consilierii Generali ai Capitalei vor folosi in premiera SISTEMUL DE VOT ELECTRONIC

Consilierii generali ai municipiului BUCURESTI vor folosi in premiera, joi, la sedinta ordinara a CGMB, SISTEMUL DE VOT ELECTRONIC, informeaza un comunicat transmis Agerpres de Centrul de Resurse pentru participare publica.

Conform sursei citate, Directia de Asistenta Tehnica si Juridica mai are de inmanat doar 26 de cartele electronice individuale. Distribuirea lor se va face la sedintele comisiilor si la inceputul sedintei de plen a CGMB. Inainte de deschiderea sedintei va fi facut un scurt instructaj si unul — doua voturi de test.

Sistemul va fi pus in functiune fara MODULUL DE AMPRENTARE, care a fost respins de o parte dintre consilierii generali.

CITESTE SI: Viceprimarul CORNEL PIEPTEA: RATB risca sa fie INGROPATA IN DATORII

O alta concluzie a acestor intalniri este faptul ca, pana la sfarsitul lunii august, cetatenii care vor dori sa se inscrie pentru a LUA CUVANTUL LA SEDINTELE DIN PLEN sau de comisii ale CGMB vor putea sa solicite acest lucru si ELECTRONIC (prin email). Pana in prezent, pentru a se inscrie era necesara o deplasare la Registratura Primariei Generale, la sediul de langa Cismigiu.

Conform comunicatului, aceste intalniri au avut ca punct de pornire studiul “Cum se iau decizii in Capitala”, o analiza cantitativa si calitativa a deciziilor pregatite de Primaria Municipiului Bucuresti si votate de CGMB in perioada iulie — noiembrie 2014. Autorii cercetarii sunt reprezentanti ai Centrului de Resurse pentru participare publica, ActiveWatch si Funky Citizens. Cercetarea a fost finantata de Friedrich Ebert Stiftung.

Cele trei organizatii au realizat si o serie de recomandari referitoare la proiectul de Regulament al CGMB.

Sursa foto: adevarul