Consilierii Generali au decis! Se scumpeste caldura in Bucuresti

Bucuresteni, stati linistiti! Nu veti plati mai mult pentru gigacalorie. Scumpirea este valabila doar pentru agentii economici.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul Primariei Capitalei care prevede scumpirea caldurii in Bucuresti cu peste 30%, in aceasta iarnă.

Potrivit proiectului de hotarare al municipalitatii, pretul gigacaloriei va fi cuprins intre 296 si 329 lei, fara TVA. Noua scumpire se aplica insa doar agentilor economici.

Pentru utilizatorii casnici pretul gigacaloriei se va mentine la acelasi nivel ca si anul trecut. Astfel, bucurestenii vor plati in aceasta iarna un pret subventionat de 169 lei/gigacaloria. 

Potrivit proiectului de hotarare realizat de municipalitate, pentru cei care folosesc agent termic din punctele termice urbane si centrale termice, pretul gigacaloriei se majoreaza de la 252,17 lei, fara TVA la 329,30 de lei, fara TVA (30%).

In acelasi timp, gigacaloria se scumpește si pentru agentii economici care se alimenteaza cu energie termica din puncte termice proprii de la 212,95, fara TVA la 294,40 lei, fara TVA (adica cu 38%). 

sursa foto: adevarul.ro