Consilierii Generali il obliga pe Sorin Oprescu sa cumpere sediul de pe Splaiul Independentei

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, nu stie cum s-o scoata la capat. Edilul este obligat de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) sa cumpere turnul de pe Splaiul Independentei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de indata de marti, un amendament al PDL, conform caruia contractul de inchiere a fost prelungit pana in februarie 2014.

Pana atunci, primarul general este mandatat sa desfasoare toate procedurile legale pentru achizitionarea cladirii. Oprescu este obligat, totodata, sa prezinte CGMB forma finala a contractului de vanzare-cumparare, odata ce acesta a fost negociat si stabilit.

Pana in prezent, Municipalitateai a platit, in total, o chirie de 9,7 milioane euro pentru turnul de birouri din Splaiul Independentei. Suma platita pana acum pentru chirie este apropiata de valoarea de cumparare a intregii cladiri, care a fost vanduta in aprilie 2010 unui nou proprietar pentru 11 milioane euro. 

Conform contractului de inchiriere (incheiat in 2009 si prelungit in 2012 cu un an), Primaria Capitalei putea sa cumpere cladirea de pe Splaiul Independentei in care s-a mutat in 2010.

sursa foto: sutu.ro