Consilierii locali au votat pentru preluarea Portului Giurgiu in administrarea municipalitatii

Preluarea Portului Giurgiuvean la Dunare si a pachetului majoritar de actiuni de catre Primaria Giurgiu a fost votata joi de majoritatea consilierilor locali municipali in cadrul unei sedinte extraordinare. 

“Noi trebuie sa explicam Guvernului de ce municipiul Giurgiu trebuie sa aiba portul in administrarea Consiliului Local Municipal, desi era prevazut ca acesta sa treaca in administrarea Consiliului Judetean. Portul Giurgiu  a fost intotdeauna pe teritoriul municipiului Giurgiu, iar cand s-a format un cadru unitar al porturilor dunarene a trecut in administrarea ministerului. Noi avem studii de fezabilitate pentru dezvoltarea portului, iar daca acesta va trece la CJ va trebui sa dam acestora si terenurile si proiectele si nu inteleg de ce sa nu facem noi acest lucru pentru ca nu suntem nici schiopi, nici chiori. Cine va vota altfel va trebui sa le explice locuitorilor municipiului de ce procedeaza astfel”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

In final, majoritatea consilierilor locali municipali au votat pentru preluarea portului de catre municipalitate, iar o parte dintre acestia s-au abtinut de la vot. In acest moment exista doua hotarari, una a CJ si una CLM Giurgiu privind acordul de principiu pentru preluarea portului Giurgiu din structura Administratiei Porturilor Dunarii Fluviale.

surse foto: danube-ports.ro