Consilierii PNL si PSD au aprobat in CGMB bugetul Capitalei pe 2014

CGMB a aprobat culoarul de exproprieri pentru drumul expres spre autostrada A1 . La cat se ridica despagubirile

Bugetul Capitalei pe 2014 a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu 14 amendamente, fiind votat favorabil de consilierii PSD si PNL, in timp ce consilierii PDL s-au abtinut la vot, informeaza Mediafax.

Sedinta de joi a CGMB a fost intrerupta in jurul orei 16.30, dupa ce consilierii au votat sa ia o pauza de doua ore inainte sa discute proiectul privind bugetul Capitalei pe 2014. Sedinta a fost reluata in jurul orei 21.30, cu prezentarea a 14 amendamente propuse de consilierii generali PSD si PNL la proiectul de buget.

Dupa mai mult de doua ore, proiectul de buget a fost votat cu toate amendamentele propuse. Cele 14 amendamente au vizat taieri si redistribuiri de fonduri totalizand 83 de milioane de lei, fiind modificate aproape toate capitolele din buget.

Inainte de citirea amendamentelor fiecare reprezentant de grup din CGMB a anuntat cum va vota atat amendamentele, cat si proiectul de buget. Grupurile PSD si PNL din CGMB au anuntat ca vor sustine bugetul, in timp ce consilierii PDL au anuntat ca se vor abtine de la votul acestui proiect.

Citeste si: Protest in fata Primariei Generale impotriva bugetului Capitalei propus pentru 2014 

Sedinta CGMB de joi a inceput dupa ora 14.00, desi convocata pentru ora 13.00, iar din cele 33 de proiecte de pe ordinea de zi au fost discutate doar noua proiecte, acestea fiind si aprobate, inainte de pauza.

Liderul consilierilor municipali PNL, Cornel Pieptea, a propus, inainte de dezbaterea privind proiectul de buget, acordarea unei pauze de doua ore fara a specifica pentru ce este aceasta necesara.

In timpul pauzei, care a durat aproximativ cinci ore, consilierul PDL Silviu Vaduva a declarat ca aceasta se prelungeste deoarece grupurile PSD si PNL nu se inteleg pentru votarea bugetului.

“Este inadmisibil ceea ce se intampla. Este inadmisibil ca o votare a bugetului sa se transforme intr-o negociere a ciolanului. Stam de trei ore aici din cauza ca, defunctul USL, actualele PSD si PNL nu se inteleg pe imparteala bugetului, iar negocierea PSD, PNL, PC nu a ajuns la un consens”, a declarat liderul consilierilor municipali PDL.

El a mai spus ca, desi nu vor vota proiectul privind aprobarea bugetului Capitalei pe 2014, consilierii PDL vor ramane la sedinta de consiliu “pentru a vedea cum s-a finalizat batalia pe ciolan”.

Bugetul general al Capitalei pentru 2014 este de peste 5,2 miliarde de lei, din care bugetul local se ridica la aproximativ 4,5 miliarde de lei, sumele fiind mai mari decat cele din 2013, potrivit proiectului de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a CGMB.

Anul trecut, bugetul general al Capitalei a fost de 4,52 miliarde de lei, din care 3,8 miliarde de lei pentru bugetul local. In toamna, bugetul a fost rectificat negativ.

Sursa foto: jurnalul.ro