Cornel Pieptea, despre eutanasierea cainilor maidanezi: CCR a declarat neconstitutionala o astfel de propunere legislativa

Cornel Pieptea, liderul consilierilor generali ai PNL din Primaria Capitalei, a declarat pentru Mondo News ca propunerea lansata de presedintele Traian Basescu, in aceasta seara, cu privire la eutanasierea cainilor maidanezi nu este o solutie viabila, deoarece Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a declarat deja neconstitutionala o astfel de propunere legislativa. 

“Curtea Constitutionala a declarat neconstituionala o astfel de propunere legislativa. In forma in care a fost adoptata legea de Parlament in mandatul trecut a fost declarata neconstitutionala, in urma sesizarii pe anumite articole care priveau eutanasierea. In aceste conditii, prin adoptarea de catre Parlament, ne-am afla in aceeasi situatie”, a declarat Cornel Pieptea, la solicitarea Mondo News.

In opinia liderului consilierilor PNL din Primaria Generala, o solutie pentru problema cainilor maidanezi necesita in primul rand timp si bani. Cornel Pieptea a explicat ca Primaria Capitalei a alocat, in acest an, fonduri in valoare de 3,3 milioane de euro pentru solutionarea problemei cainilor maidanezi si a adaugat ca in prezent se finalizeaza procedurile de achizitie publica prin care sa fie externalizate serviciile de capturare si sterilizare a cainilor fara stapan.

“Rezolvarea este una care necesita timp si bani. La Primaria Generala, anul acesta este prima cand s-au alocat fonduri substantiale in valoare de 3,3 milioane de euro. In urma hotararior adoptate de Consiliul General acum 3 luni, suntem in faza de finalizare a procedurilor de achizitie publica, conform ordonantei 34, prin care vom putea externaliza serviciile de capturare si sterilizare a cainilor maidanezi. Asa cum se stie, avem 8 angajati specializati in capturare la administratia care se ocupa de supravegherea animalelor”, a explicat Cornel Pieptea.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca singura solutie pentru rezolvarea problemei cainilor maidanezi este eutanasierea, daca animalele fara stapan nu vor fi luate acasa de iubitorii de animale intr-un anumit timp.