Consilierul Gabriel Pirvu a fost exclus din CGMB, prin votul consilierilor generali

PSD are majoritate in CGMB. Gabriel Parvu a fost votat in functia de viceprimar

Consilierii generali au votat, joi, excluderea din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a consilierului PMP, Gabriel Pirvu, declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in iunie 2014.

Vreme de cateva luni, Gabriel Pirvu le-a cerut colegilor sa nu voteze excluderea sa, motivand ca decizia ANI nu este definitiva. La vremea respectiva Pirvu a fost sustinut de consilierii PSD, PPDD si PMP, care formau majoritate, transmite hotnews.ro.

Pentru ca Gabriel Pirvu nu a fost revocat de CGMB din iunie pana in prezent, toti cei 51 de consilieri generali au fost amendati, in data de 2 septembrie de catre ANI cu 2.000 de lei fiecare.

Citeste si: CGMB a alocat bani pentru reabilitarea a doua cladiri din Centrul Istoric

Gabriel Pirvu a fost incompatibil in perioada 5 mai 2010 – 2 mai 2011, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier general in cadrul CGMB si calitatea de administrator – membru in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Sarii SA Bucuresti.

ANI a cerut, in 18 august, aplicarea sanctiunii disciplinare de revocare din functie a consilierului general Gabriel Pirvu, ca urmare a unei decizii definitive.

Citeste si: SORIN OPRESCU: Bucurestiul si Sofia vor actiona in cadrul unei PLATFORME INTEGRATE pentru DEZVOLTAREA REGIUNII DUNARII