CONSILIILE DE ADMINISTRATIE ale RADET si RATB, revocate de CGMB

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) i-a revocat miercuri pe membrii CONSILIILOR DE ADMINISTRATIE ale RADET si RATB, la numai cinci luni de la numirea lor.

Decizia a fost motivata de consilierii municipali prin lipsa de performanta a actualelor CONSILII DE ADMINISTRATIE ale celor doua regii si situatia dezastruoasa in care se afla acestea.

CONSILIUL DE ADMINISTRATIE al RADET a fost schimbat in totalitate, noii membri fiind propusi de grupul PNL. Astfel, din noul CONSILIU DE ADMINISTRATIE al RADET fac parte Gabriel Dumitrascu, Alin Chitu, Andreea Miu, Antonel Tanase, Marian Agiu si Tudorache Rizia.

Citeste si: CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU tine presa la DISTANTA de PROBLEMELE BUCURESTENILOR

Din CONSILIUL DE ADMINISTRATIE al RATB au fost schimbati doi membri, restul de patru fiind pastrati. Noi membri au fost nominalizati de PPDD. Din noul CONSILIU DE ADMINISTRATIE al RATB fac parte Tudor Tanasescu, Radu Orzata, Radu Dumitru, Marin Popescu, Ovidiu Parvut si Dorel Macovei.

Vechiile CONSILII DE ADMINISTRATIE au fost numite pe 4 septembrie 2014.

“Azi avem in atentia CGMB doua proiecte foarte importante pentru Bucuresti. Dicutam despre cele doua regii care influenteaza activ viata  tuturor bucurestenilor. Sunt neplacut surprins de lipsa primarului general de la aceasta sedinta, in conditiile in care in casele oamenilor a fost foarte mult timp frig, mijloacele de transport vin cu intarziere desi 25 la suta din buget merge spre cele doua regii”, a declarat  in cadrul sedintei viceprimarul general al Capitalei CORNEL PIEPTEA.

Citeste si: SORIN OPRESCU: ELCEN nu doreste si nu a dorit FUZIUNEA cu RADET

“In ultimii ani, datoriile regiilor au crescut simtitor, numarul avariilor este mai mare ca niciodata, timpul necesar remedierii defectiunilor a crescut, cand a fost frig afara, temperatura agentului termic a fost sub parametrii. ELCEN a majorat tariful la Gigacalorie, tariful de distributie a crescut, subventia nu a crescut. Bugetul pe anul acest nu este aprobat nici macar schitat. Pentru lunile ramase ne asteptam la ce este mai rau. Consiliul de Administratie nu a venit cu solutii. Consiliul de Administratie se comporta ca si cum ar lucra pentru cabinetul primarului general. Consiliul de Administratie nu a venit in fata CGMB si nu au spus ca subventia este insuficienta. Au trecut doi ani de cand primarul general promitea energie termica gratuita. Cred ca trebuie inlocuite cu oameni noi cele doua Consilii de Administratie, oameni care sa aiba o anumita perspectiva, sa isi asume niste obiective si sa le duca la indeplinire”, a mai spus CORNEL PIEPTEA.