Consiliile judetene vor putea demara procedurile de atribuire catre operatorii de transport a traseelor pentru transportul public

Se reiau procedurile de atribuire catre operatorii de transport a traseelor din Programele judetene. Consiliile judetene vor putea demara, in perioada imediat urmatoare, procedurile de atribuire catre operatorii de transport a traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate in trafic judetean, informeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, intr-un comunicat transmis Mondo News.

Reluarea procedurilor este posibila ca urmare a faptului ca actul normativ care sta la baza atribuirii traseelor produce efecte juridice, dupa ce, zilele trecute, solicitarea de suspendare a acestui act a fost respinsa. 

“Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a respins, ca neintemeiata, cererea de suspendare a Ordinului Ministrului Administratiei si Internelor si al ministrului Transporturilor si Infrastructurii nr. 240/1614/2012 privind aprobarea criteriilor de evaluare, a punctajelor si a metodologiei de punctare privind criteriile de evaluare ale operatorului de transport, in vederea atribuirii traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate in trafic judetean. Decizia ICCJ are nr. 6293/24.09.2013 si a fost emisa in cauza nr. 1020/46/2012, ca urmare a recursului inaintat de catre Ministerul Transporturilor si Ministerul Afacerilor Interne, care gestionau domeniul la data emiterii ordinului comun”, se arata in documentul transmis la redactie. 

In consecinta, consiliile judetene pot initia, in perioada stabilita de comun acord cu Centrul National de Management pentru Societatea Informationala, procedurile de atribuire a traseelor din Programele judetene de transport. 

Totodata, pentru informarea prompta a consiliilor judetene cu privire la decizia ICCJ, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va expedia o adresa in acest sens in zilele imediat urmatoare. Procedurile de atribuire a traseelor din Programele judetene de transport trebuie finalizate pana la data de 31 decembrie 2013, conform prevederilor OUG nr. 30/2013 pentru prelungirea valabilitatii licentelor de traseu si a programelor judetene de transport. 

De precizat ca pe rolul instantelor de judecata mai sunt inregistrate dosare avand ca obiect suspendarea ordinului, dar pana in prezent instantele fie nu s-au pronuntat in cazul acestora, fie au respins cererile de suspendare, astfel incat, la acest moment, prevederile Ordinului MAI/MTI nr. 240/1614/2012 sunt in continuare aplicabile.