CONSILIUL CONCURENTEI ancheteaza contractul prin care LPF a vandut DREPTURILE TV ale LIGII I

CONSILIUL CONCURENTEI ancheteaza contractul prin care Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a vandut DREPTURILE TV ale LIGII I unui off-Shore din Malta in spatele caruia s-ar afla omul de afaceri ARPAD PASZKANY.

CONSILIUL CONCURENTEI investigheaza modul in care LPF a vandut, in martie 2014, DREPTURIILE TV pentru Liga 1 pentru perioada 2014-2019, conform unor surse citate de ProSport. Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a atribuit contractul fara licitatie catre firma ISB Ltd, contra sumei de 170 de milioane de euro (cu TVA).

CITESTE SI: JUDECATORII NU-L LASA PE DUMITRU DRAGOMIR LA MECIUL UNGARIA-ROMANIA

Conform sursei citate, in spatele ISB Ltd. s-ar afla ARPAD PASZKANY. Seful LPF GINO IORGULESCU a explicat ca a atribuit direct contractul pentru a obtine o suma mai mare, respectiv 27,5 milioane de euro pe an fara TVA. DUMITRU DRAGOMIR, fost sef al LPF, spune ca investigatiile au fost tinute pe loc pana acum prin interventii politice.

In cazul contractului incredintat direct de LPF firmei ISB Ltd, daca investigatia CONSILIULUI CONCURENTEI ajunge la concluzia ca s-au incalcat legile, amenda se poate ridica la 10% din valoarea totala, adica 17 milioane de euro.

Sursa foto: prosport