CONSILIUL CONCURENTEI investigheaza o posibila INCALCARE A LEGII CONCURENTEI de catre companiile de asigurare

CONSILIUL CONCURENTEI a declansat o investigatie privind posibila incalcare a regulilor nationale si comunitare de CONCURENTA de catre Media Xprimm,UNSAR (n.a Uniunea Asiguratorilor si Reasiguratorilor), societatile de asigurare membre UNSAR, precum si alte societati de asigurare, a anuntat luni autoritatea. Investigatia, declansata din oficiu, are ca obiect un posibil SCHIMB DE INFORMATII SENSIBILE din punct de vedere comercial intre CONCURENTII DE PE PIATA SERVICIILOR DE ASIGURARE.

Autoritatea a efectuat deja inspectii inopinate inopinate la sediile UNSAR, Media Xprimm si la sediile unor societati de asigurare membre UNSAR.

“In cadrul investigatiei declansate, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile UNSAR, Media Xprimm si la sediile unor societati de asigurare membre UNSAR. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei. Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia companiilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate”, se arata in comunicatul de presa transmis luni de Consiliul Concurentei.

Media XPRIMM este un grup de presa, relatii publice si evenimente, SPECIALIZAT IN PIATA ASIGURARILOR si in industria de pensii private.

Media Xprimm are urmatoarele publicatii tiparite:

– PRIMM – Asigurari & Pensii – revista lunara de specialitate in limba romana, cu 2 suplimente de limba engleza – PRIMM – Insurance & Pensions

– Insurance PROFILE – revista de analiza financiara cu aparitie trimestriala, atat in limba romana, cat si in engleza

– Anuarul Asigurarilor – publicatie anuala cu caracter informativ, destinata familiarizarii publicului cu principalele coordonate ale pietei de asigurari bucurestene, precum si cu oferta de produse si servicii disponibile in domeniul asigurarilor.

Cele mai importante EVENIMENTE DE SPECIALITATE in domeniul asigurarilor sunt organizate tot de Media Xprimm, printre acestea fiind:

– FIAR – Forumul International Asigurari-Reasigurari (5 zile, conferinte, seminarii, intilniri bilaterale, networking) – www.fiar.ro

– ICAR-The International Catastrophic Risks Forum (comunicari stiintifice, networking) – www.icarforum.ro

UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a  fost infiintata in 1994,  reprezinta 26 de companii de profil, care detin o pondere de peste 90% din piata locala de asigurari.

Sursa foto: romasig