Consiliul Concurentei verifica FORT cu privire la tariful practicat de operatorii de taxi

Consiliul Concurentei a demarat o ancheta la Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), acestia banuind ca exista o intelegere cu privire la tariful practicat de operatorii de taxi, astfel incat acesta sa nu varieze foarte mult.

De precizat ca in Bucureti este un tarif reglementat cuprins intre 1,1 si 3,9 lei. Asta inseamna ca orice taximetrist care se incadreaza in aceasta marja, poate circula legal. Insa, daca se aduna mai multi taximetristi si stabilesc ca toti vor avea acelasi tarif, spre exemplu de 2,5 lei, ei se vor afla in marja legala, dar se cheama ca s-au inteles intre ei. Ancheta Consiliului Concurentei continua si la aceasta ora.

Parlamentul ar putea adopta o lege care sa impuna o noua tarifare pentru taximetristi

Augustin Hagiu, presedintele Fort, a declarat pentru Antena 3 ca este bine-venita o astfel de ancheta, insa le-a sugerat inspectorilor de la Consiliul Concurentei sa aiba in vedere faptul ca saptamana viitoare este posibil ca Parlamentul sa adopte o lege care sa impuna o anumita tarifare, la presiunea cartelurilor. “Dansii isi urmeaza obiectivul pentru care au venit. Ma bucur ca incep o astfel de investigatie, le furnizez toate documentele de care au nevoie. Este important sa urmeze o alta parte a anchetei, pentru ca saptamana viitoare este posibil ca Parlamentul, la presiunea unor carteluri, sa voteze o lege care sa impuna o anumita tarifare. Dansii vizeaza nivelul identic din arealul metropolitan. Pentru FORT este primul control de acest tip. Nu avem niciun fel de problema pentru un astfel de control. Sper ca aceasta ancheta sa-si atigna obiectivul, iar clientii sa simta o crestere a nivelului de siguranta si confort”, a spus reprezentantul FORT.