Consiliul de Administratie al TVR va fi votat in Parlament. AVIZ FAVORABIL din partea COMISIILOR. UPDATE

Cele doua Camere ale Parlamentului se reunesc, marti, pentru a valida noul Consiliu de Administratie (CA) al Televiziunii Romane. Noul Consiliu isi va alege apoi presedintele director general dintre cei 13 membri ai sai. Luni, partidele parlamentare, guvernul si presedintia si-au definitivat propunerile in CA al TVR. 

UPDATE 13.00: Comisiile parlamentare de cultura reunite marti au dat aviz favorabil propunerilor pentru Consiliul de Administratie al TVR, dupa ce au audiat candidatii. Acestea urmeaza sa fie votate in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, dupa ora 12.00.  “Va urez succes. Nu imi fac iluzii, va asteapa o viata extrem, extrem de grea”, a declarat presedintele Comisiei de cultura a Senatului, Georgica Severin, potrivit Agerpres. 

Membrii CA isi vor alege un presedinte-director general, care va fi de asemenea votat de parlamentari. In prezent, functia este ocupata interimar de Irina Radu.  

UPDATE 09.20: Audierea candidatilor in comisiile de Cultura au inceput, apoi va urmea validarea lor in plenul reunit al celor doua Camere. Mandatul actualului Consiliu de Administratie al TVR expira miercuri, 23 martie.

PSD i-a nominalizat pe actualul director interimar, Irina Radu, pe Doina Gradea si pe sociologul Alfred Bulai. PNL i-a propus pe jurnalista Oana Stanciulescu si pe profesorul Radu Carp. UDMR isi pastreaza reprezentantul din fostul Consiliu, pe Debreczeni Hajnal, consilier al presedintelui formatiunii, iar UNPR a nominalizat-o pe Ruxandra Garofeanu, critic de arta si fosta angajata a TVR. Reprezentantul ALDE este regizorul Cristian Hadjiculea, director al Teatrului National din Iasi si fost Presedinte director general al televiziunii publice. Jurnalistul Raico Cornea a fost desemnat de grupul minoritatilor nationale. 

Angajatii TVR si-au ales prin vot reprezentantii in CA: Monica Ghiurco si Gabriel Giurgiu.  Presedintia a desemnat-o pe sefa redactiei de emisiuni in limba germana din TVR, Christel Ungar Topescu, iar guvernul pe fostul jurnalist George Orbean. 

Sursa foto: tvr