CONSILIUL de SECURITATE al RUSIEI, convocat dupa publicarea noii STRATEGII MILITARE a SUA

Rusia a convocat, vineri, la Kremlin, Consiliul de Securitate, dupa ce SUA a publicat noua strategie militara ce califica Federatia Rusa drept “stat revizionist”, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, la reuniunea Consiliului de Securitate va participa si Vladimir Putin, discutiile vizand masurile suplimentare necesare contracararii amenintarilor la securitatea nationala a tarii, in conditiile sanctiunilor occidentale.

CITESTE SI:BREEDLOVE: RUSIA mentine efective importante la granita UCRAINEI si probabil va continua ingerintele

Este de asteptat ca in cadrul acestei sedinte sa fie discutate si contramasurile la noua strategie militara a SUA, despre care purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskovm afirma ca este “o atitudine conflictuala, lipsita de orice obiectivitate, si pe termen lung”.

CITESTE SI: RUSIA prelungeste cu sase luni INTERDICTIA importarii unor alimente din Occident ca urmare a sanctiunilor impuse de UE

Pentagonul a prezentat miercuri o noua strategie militara in care numeste Rusia, China, Iran si Coreeea de Nord state revizioniste. De asemenea, documentul subliniaza faptul ca Moscova nu respecta suveranitatea vecinilor sai si ca este dispusa sa foloseasca forta pentru a-si atinge obiectivele.

Sursa foto www.russiatoday.com