CONSILIUL FISCAL: REDUCEREA TVA la alimente APLICATA PROST

Comerciantii profita de anuntata REDUCEREA TVA la ALIMENTE pentru a creste preturile. Acest lucru putea fi evitat daca REDUCEREA TVA ar fi fost anuntata cu putin timp inainte de aplicare, a declarat, miercuri, presedintele CONSILIULUI FISCAL, IONUT DUMITRU.

“Cea mai buna strategie la reducerea TVA pentru alimente ar fi fost sa se anunte: de maine, in trei zile sau de la data de 1 luna urmatoare TVA scade, pentru ca ajungem deja la discutii despre posibile cresteri de preturi in anticiparea reducerii de TVA. Agentii se acomodeaza si incorporeaza in deciziile lor astfel de masuri”, a spus IONUT DUMITRU miercuri la Conferinta de Risc de Tara Coface organizata in parteneriat cu Mediafax.

CITESTE SI: VICTOR PONTA ii AMENINTA pe COMERCIANTI: Vom pune TAXE FOARTE MARI 

IONUT DUMITRU a aratat ca o astfel de decizie trebuie luata si anuntata rapid, fara prea mult “spatiu de manevra”, pentru a avea efectul scontat.

Presedintele CONSILIULUI FISCAL apreciaza ca, in general, agresivitatea foarte mare in reducerea taxelor si impozitelor prin proiectul noului Cod Fiscal, urmata de modificari si anularea unor masuri in Parlament nu pot contribui decat la neincredere.

CITESTE SI: DANIEL CONSTANTIN: Vom analiza fiecare PORTITA LEGISLATIVA pentru a nu exista o CRESTERE A PRETURILOR inainte de REDUCEREA TVA 

“Agentii economici si populatia, vazand ca exista o incertitudine, ca anumite masuri se vor implementa sau nu, se vor gandi de doua ori inainte de a angaja oameni. Daca masura nu este sustenabila sau credibila, evident nu va avea efectul scontat”, a mai spus IONUT DUMITRU.

Sursa foto: economica.net