Consiliul Judetean Constanta a salvat genoteca nationala de cal Pur sange arab

In sudul litoralului romanesc a avut loc, sambata seara, festivitatea de reluare a curselor de cai din rasa Pur sange arab, pe hipodromul Hergheliei Mangalia, la zece ani dupa incetarea concursurilor hipice si ecvestre pe aceasta pista competitionala.

Evenimentul a fost organizat in contextul finalizarii primei etape de modernizare a complexului Hergheliei Mangalia si redarii lui in circuitul public pentru sporturi hipice, pe baza unei investitii de aproximativ 3 milioane de lei, realizata de Consiliul Judetean Constanta. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat ca proiectul de reabilitare si modernizare de la Herghelia Mangalia este realizat in procent de 50 %, pana in prezent.

”Proiectul acesta de reabilitare si modernizare a Complexului Hergheliei Mangalia a putut fi realizat si finantat de Consiliul Judetean ca urmare a realizarii protocolului de colaborare tripartit semnat de noi cu Regia Nationala a Padurilor si Primaria Mangalia. In scurt timp vor fi reluate   circuitele competitionale regulate cu exemplare din Herghelia Mangalia si cu caii unor proprietari privati, dar si pariurile hipice care fac deliciul acestor sporturi si sunt totodata o importanta sursa de venituri pentru intretinerea cailor”, a declarat presedintele Nicusor Constantinescu.

Sursa foto:zoo.ro