CONSILIUL LOCAL CONSTANTA, parte civila in procesul care vizeaza contractul de salubritate incheiat cu firma POLARIS

CONSILIERII LOCALI DIN CONSTANTA au dezbatut, in sedinta de vineri, un proiect de hotarare privind constituirea Consiliului Local ca PARTE CIVILA in dosarul ce vizeaza CONTRACTUL DE SALUBRITATE CU POLARIS, in care fostul primar RADU MAZARE a fost trimis in judecata. Doar patru dintre consilierii locali prezenti la sedinta au votat impotriva constituirii Consiliului Local Constanta ca parte civila in acest dosar, anunta Constantanoastra.

Fostul primar al Constantei, RADU MAZARE, a fost trimis in judecata in acest dosar, fiind acuzat de procurori ca ar fi inlesnit, in 2008, castigarea de catre firma POLARIS M HOLDING, controlata de deputatul Eduard Martin, a contractului pentru serviciul de salubrizare din Constanta, valabil pe o perioada de 25 de ani, cu o valoare totala de 335 de milioane de euro.

Alaturi de RADU MAZARE au mai fost trimisi in judecata omul de afaceri Sorin Strutinsky, deputatul Eduard Martin, Gabi Stan, fostul viceprimar al municipiului Constanta, dar si firma POLARIS M HOLDING.

CITESTE SI: DUMITRU MARTIN, UNCHIUL DEPUTATULUI PSD EDUARD MARTIN, ARESTAT DE FBI PENTRU MITUIREA UNUI OFITER US AIR FORCE

Primaria Constanta a publicat, la finalul saptamanii trecute, contractul cu societatea POLARIS M HOLDING, contract privind serviciul de salubritate din municipiu. Contractul a fost incheiat in urma cu 7 ani, pentru o perioada de 25 de ani, si, potrivit DNA, ar fi produs Primariei Constanta, la finalul perioadei contractuale, un prejudiciu in valoare de peste 100 de milioane de euro.

Valoarea totala a contractului este de 335 de milioane de euro iar, potrivit procurorilor DNA, prin compararea valorilor estimate de Primaria Constanta cu tariful mediu practicat pe piata chiar de POLARIS M HOLDING, a rezultat ca valoarea serviciului a fost supraestimata cu 19.135.748,01 lei pe an.

Sursa foto: polaris