Consiliul Ordinului “Steaua Romaniei” ar putea decide cu privire la retragerea distincției acordate lui Laszlo Tokes

Consiliul de Onoare al Ordinului National “Steaua Romaniei” se intruneste miercuri, urmand sa ia o decizie in legatura cu cererea de retragere a acestei distinctii europarlamentarului Laszlo Tokes, dupa trei amanari.

Avocatul lui Tokes, Elod Kincses, a anuntat ca europarlamentarul a decis sa se prezinte, pentru prima oara, la reuniunea de miercuri a Consiliului de Onoare al Ordinului ‘Steaua Romaniei’.

Din Consiliul de Onoare al Ordinului “Steaua Romaniei” fac parte detinatori ai acestui ordin, cu grade diferite: acad. Ionel Haiduc — in grad de Mare Cruce (presedinte), g-ral Constantin Degeratu — in grad de Mare Cruce, Serban Bradisteanu — in grad de Mare Ofiter, Costin Georgescu — in grad de Mare Ofiter, Mircea Geoana — in grad de Comandor, Gabriela Firea — in grad de ofiter si Ecaterina Andronescu — in grad de cavaler.

La sfarsitul lunii august, vicepresedintele PSD Corina Cretu, care detine Ordinul National “Steaua Romaniei”, a solicitat in mod public retragerea decoratiei lui Laszlo Tokes, printr-o scrisoare transmisa Consiliului de Onoare al Ordinului.

Solicitarea Corinei Cretu a fost facuta ca urmare a unor declaratii facute de Laszlo Tokes in luna iulie, la Tabara de Vara de la Baile Tusnad.

Sursa foto: adevarul.ro