Consiliul Superior al Magistraturii discuta cazul procurorului Lucian Papici

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, marti, cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de procurorul Lucian Papici ca urmare a acuzatiilor aduse de premierul Victor Ponta, noteaza Mediafax.

Plenul CSM se reuneste la ora 11. La penultimul punct, 51, pe ordinea de zi a sedintei figureaza “Raportul Inspectiei Judiciare avand ca obiect cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de domnul procuror Lucian Gheorghe Papici, din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”.

Potrivit Realitatea TV, raportul Inspectiei Judiciare confirma faptul ca declaratiile lui Victor Ponta i-au afectat reputatia profsionala procurorului Lucian Papici. Premierul a spus in repetate randuri, in ultimele zile, ca Papici este un procuror “basist”, care a facut “dosare politice”.

Saptamana trecuta, procurorul general, Tiberiu Nitu, i-a transmis prin fax procurorului Lucian Papici ca delegarea sa pentru trei luni in functia de sef al Sectiei I a DNA inceteaza. Delegarea lui Papici fusese prelungita cu cateva zile inainte. Odata cu Papici a fost inlaturata din functie si adjuncta sa, procurorul Mariana Alexandru. Papici si Alexandru au fost procurorii care au instrumentat sau coordonat unele dintre cele mai grele dosare de coruptie din ultimii ani, printre care cel in care Adrian Nastase a fost condamnat la inchisoare.

Sursa foto: jurnalul.ro