Consiliul Superior al Magistraturii isi va alege, luni, noua conducere

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) isi va alege, luni, noua conducere pentru urmatorul an de zile. Mandatul de presedinte al procurorului Oana Haineala se incheie maine, in aceeasi situatie aflandu-se si vicepresedintele Adrian Bordea.

Surse din cadrul CSM au precizat pentru Jurnalul National ca pentru functia de presedinte al CSM si-a anuntat intentia de a candida actualul vicepresedinte, judecatorul Adrian Bordea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Aceleasi surse au mai precizat ca pentru functia de vicepresedinte cea mai probabila candidatura este cea a procurorului George Muscalu din cadrul DIICOT.

La fel ca in fiecare an, alegerile pentru sefia CSM nu au nimic de-a face cu transparenta, pana in acest moment institutia necomunicand decat data alegerilor: nu a existat un calendar pentru depunerea candidaturilor si a proiectelor manageriale si, ca atare, nu a existat o dezbatere a acestora in randul judecatorilor si procurorilor. Practic, cei care şi-au trimis reprezentantii in CSM vor fi pusi maine in fata faptului implinit: cel mai probabil, vor fi anuntate doua candidaturi, cate una pentru fiecare functie, care vor fi votate ca atare.

Sursa foto: lideruldeopinie.ro