Constanta: DIGURI DE PROTECTIE in zonele vulnerabile ale orasului

Reprezentantii Comandamentului pentru Situatii de Urgenta la nivelul municipiului Constanta au hotarat, vineri, amplasarea de DIGURI DE PROTECTIE formate din SACI DE NISIP in zonele vulnerabile ale orasului, ca urmare a avertizarilor de COD GALBEN privind vreme nefavorabila in zilele de vineri si sambata.

Seful comandamentului, viceprimarul Gabriel Stan, a informat totodata ca autoritatile locale au pregatit pana in prezent peste o mie de SACI CU NISIP care vor fi pusi la dispozitia cetatenilor, pregatite fiind si utilajele necesare vidanjarii apei din subsoluri, beciuri etc, in caz de necesitate.

Citeste si: DUNAREA A DEPASIT LA BRAILA CU 31 DE CENTIMETRI COTA DE INUNDATIE

“Reamintim constantenilor ca pot solicita SACI DE NISIP sau pot sesiza orice problema legata de inundatii la dispeceratul Primariei, tel. 0241/550 055 sau la dispeceratul Inspectoratului Municipal de Protectie Civila Constanta, tel. 0241/ 488 108”, au mentionat, printr-un comunicat remis presei, reprezentantii Primariei Constanta.

Pentru intervalul 30 mai, ora 09,00 — 31 mai, ora 23.00, meteorologii au prognozat averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

DRAGNEA, CATRE PREFECTII LOCALITATILOR DUNARENE: “LUATI IN SERIOS AVERIZARILE METEOROLGILOR!”

Sursa foto: lideruldeopinie.ro