Constanta: Fost sef de la Protectia Consumatorilor, CONDAMNAT la inchisoare pentru CORUPTIE

Fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, MIHAI PERIFAN, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie, printr-o sentinta data luni de judecatorii Curtii de Apel, transmite Agerpres.

In martie 2015, Perifan a fost prins in flagrant de DNA dand mita 15.000 de euro unui politist pentru a interveni in favoarea unei rude, cercetata intr-un dosar de evaziune fiscala.

Tribunalul Constanta l-a condamnat, in iulie, la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta iar ulterior Curtea de Apel Constanta a admis contestatia procurorilor anticoruptie si a decis ca Perifan sa execute pedeapsa in regim de detentie.

CITESTE SI: Seful OPC Constanta, retinut de DNA pentru dare de mita

Pentru complicele fostului sef al OPC, Damu Fudulea, fost inspector ANAF, Curtea de Apel a mentinut sentinta Tribunalului, de condamnare a acestuia la un an de inchisoare cu suspendare, fiind acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

CITESTE SI: SEFUL PROTECTIEI CONSUMATORILOR Constanta, RETINUT pentru dare de MITA