Constanta: GRENADA NEEXPLODATA, gasita in curtea unei SCOLI!

O GRENADA NEEXPLODATA a fost gasita in curtea unei SCOLI din municipiul Constanta de muncitori care remediau o avarie la reteaua de alimentare cu agent termic, munitia fiind ridicata in conditii de siguranta de PIROTEHNISTII Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Dobrogea”.

Reprezentantii ISU au mentionat vineri ca, dupa ce au gasit GRENADA in curtea Scolii gimnaziale nr.12 “B.P.Hasdeu”, muncitorii Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanta au solicitat interventia pompierilor militari sunand la numarul unic de urgente 112.

Citeste si: BRAILA: O GRENADA A FOST DESCOPERITA IN PARCUL MONUMENT!

“Echipajul PIROTEHNIC al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Dobrogea’ al judetului Constanta, mobilizat la locul indicat de apelant, a identificat o GRENADA DEFENSIVA, de pe timpul conflictelor militare. Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta de catre specialistii PIROTEHNICIENI, urmand a fi distrusa la o data ulterioara”, au informat, printr-un comunicat, oficiali ai ISU “Dobrogea”.

Acestia le atrag cetatenilor atentia ca, in momentul descoperirii unor elemente de munitie NEEXPLODATA, trebuie sa solicite ajutorul organelor abilitate, fara a le misca din locul unde a fost gasite.

“In ciuda starii avansate de coroziune, munitiile ramase NEEXPLODATE din timpul conflictelor armate pot fi inca active si, manevrate necorespunzator, pot provoca adevarate tragedii. Neutralizarea si distrugerea lor se executa numai de catre specialistii pirotehnicieni, care au pregatirea si dotarea necesara pentru aceasta misiune extrem de periculoasa”, au precizat reprezentantii ISU “Dobrogea”, potrivit Agerpres.

EXPLOZIE INTR-UN POLIGON DIN BISTRITA NASAUD. MAI MULTI MILITARI AU FOST RANITI

Sursa foto: adevarul.ro