CONSTANTA: STRUTINSKY va fi JUDECAT in AREST la DOMICILIU pentru TRAFIC de INFLUENTA

Curtea de Apel Constanta a hotarat ca omul de afaceri SORIN STRUTINSKY sa fie judecat in arest la domiciliu in dosarul de trafic de influenta, dar acesta ramane in inchisoare in conditiile in care este arestat preventiv intr-o alta cauza.

Instanta a decis, marti, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Sorin Strutinsky in dosarul de trafic de influenta in care omul de afaceri este judecat de Tribunalul Constanta fiindca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro ca sa intervina la institutii publice pentru plata unor lucrari.

Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva.

CITESTE SI: INTERCEPTARI: RADU MAZARE era poreclit “FASOLE” 

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Sorin Strutinsky a pretins de la un denuntator zece la suta din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi incasate de catre societatea comerciala reprezentata de acesta, in baza a trei contracte incheiate cu Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

In schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky, prevalandu-se de influenta exercitata asupra functionarilor DADL şi asupra ministrului Mediului de la acea vreme, a promis ca ii va determina sa respecte obligatiile contractuale asumate, referitoare la plata pretului catre societatea comerciala respectiva. Ulterior, in baza pretinderii initiale, in perioada 2009 – 2012, Sorin Strutinsky a primit de la denuntator suma totala de 1.286.958,17 lei, banii fiind virati din conturile bancare ale societatii reprezentate de denuntator in conturile bancare ale societatilor comerciale indicate de Strutinsky, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL şi SC CDS Project SRL.

CITESTE SI: RADU MAZARE ramane in AREST PREVENTIV

Sursa foto www.stirileprotv.ro