CONSTANTIN BARTOLOMEU SAVOIU, SUSPECT in DOSARUL lui TONI GREBLA. UPDATE

CONSTANTIN BARTOLOMEU SAVOIU a fost audiat in calitate de martor, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul in care este implicat si judecatorul CCR TONI GREBLA.

UPDATE: Generalul in rezerva BARTOLOMEU SAVOIU a aratat joi, la iesirea din sediul central al DNA, unde a fost pus sub acuzare in dosarul lui TONI GREBLA, ca il cunoaste pe acesta, dar nu si pe finul sau, si ca nu a facut vreo afacere cu judecatorul Curtii Constitutionale, avand orientari politice diferite.

SAVOIU, Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane -1880, a mai spus ca are calitatea de suspect, ca a dat o declaratie in fata anchetatorilor si ca il cunoaste pe toni grebla inca din 1998, el fiind tot gorjean, ca si judecatorul CC.

Intrebat daca il cunoaste pe ION BIRCINA, finul lui TONI GREBLA, SAVOIU a raspuns ca nu si a precizat ca nici cu Grebla, nici cu finul sau nu a facut vreo afacere.

Totodata, generalul in rezerva a aratat ca TONI GREBLA este din PSD, iar el este dintr-un partid de dreapta, astfel ca are o alta orientare politica decat cea a judecatorului CC.

STIRE INITIALA

CONSTANTIN BARTOLOMEU SAVOIU, fost general in Armata Romana si judecator al unui tribunal din Franta, este unul dintre capii MASONERIEI din Romania. SAVOIU are dubla cetatenie, romana si franceza, si a avut mai multe afaceri cu TONI GREBLA si omul de afaceri ION BARCINA, informeaza postul B1 Tv.

CITESTE SI: JUDECATORUL CCR TONI GREBLA la DNA. Magistratul ar fi luat SPAGA rochii de dama. UPDATE 

Generalul in rezerva CONSTANTIN BARTOLOMEU SAVOIU este Marele Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei-1880. A devenit mason in timpul exilului sau parizian. Surse juridice sustin ca BARTOLOMEU SAVOIU ar fi acuzat de folosire a unor documente vamale falsificate. Este semnalata o situatie din 2014, cand TONI GREBLA ar fi facut demersuri pentru intermedirea unor legaturi comerciale intre ION BARCINA si CONSTANTIN BARTOLOMEU SAVOIU.

Legume si fructe, dar si produse din carne ar fi urmat sa fie comercializate peste granite in urma afacerii dintre seful masonilor si finul lui TONI GREBLA, ION BARCINA. Produsele ar fi facut obiectul unei activitati de import export in Federatia Rusa.

CITESTE SI: TONI GREBLA ar fi exercitat neintrerupt activitati comerciale ca asociat/administrator/director general 

Sursa foto: evz.ro