CONSTANTIN BOLBOSANU, directorul adjunct al DCCO din cadrul IGPR, a fost eliberat din functie

Directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, CONSTANTIN BOLBOSANU, a fost eliberat din functie, dupa ce procurorii DNA au pus in miscare actiunea penala pe numele sau pentru LUARE de MITA, informeaza Agerpres.

CONSTANTIN BOLBOSANU a fost retinut luni seara de procurorii DNA pentru LUARE de MITA in valoare de 110.000 euro.

“Urmare a comunicarii Directiei Nationale Anticoruptie, in care se precizeaza punerea in miscare a actiunii penale fata de comisar-sef de politie CONSTANTIN BOLBOSANU, inspectorul general al Politiei Romane a dispus eliberarea acestuia din functia detinuta si punerea la dispozitia unitatii, urmand ca situatia raporturilor de serviciu sa fie reglementata in functie de masurile procesual-penale ce vor fi dispuse”, informeaza un comunicat al IGPR remis marti.

CITESTE SI: DIRECTORUL ADJUNCT AL DIRECTIEI DE COMBATERE A CRIMINALITATII ORGANIZATE DIN IGPR, RETINUT DE DNA PENTRU LUARE DE MITA. UPDATE

CONSTANTIN BOLBOSANU a fost retinut luni seara de procurorii DNA pentru LUARE de MITA in valoare de 110.000 euro si este urmarit penal pentru LUARE de MTA, fapta savarsita in calitate de sef serviciu in cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate.

DNA sustine ca BOLBOSANU CONSTANTIN, in calitate de ofiter de politie, sef serviciu, a primit, in perioada martie – septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de MITA, echivalentul in lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat.

“In aceeasi perioada, cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea suspectului si doua excursii in Turcia, respectiv Spania pentru ofiter si familia acestuia. Protectia promisa de suspect a fost una reala, omul de afaceri respectiv nefiind ‘deranjat’ de niciun organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale”, au aratat procurorii DNA.

Sursa foto: adevarul