Constantin Nicolescu, baronul PSD de Arges, isi asteapta sentinta

Constantin Nicolescu, fostul presedinte al CJ Arges,  asteapta decizia in dosarul de coruptie in care CAB a pronuntat deja o sentinta de 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Potrivit deciziei Curtii de Apel Bucuresti, lui Constantin Nicolescu i-au fost interzise timp de doi ani mai multe drepturi, printre care acela de a alege si a fi ales. In plus, lui Nicolescu i se va confisca suma de 66 518 lei primita ca mita de la Gheorghe Cornel Penescu.

Baronul PSD de Arges a fost obligat si la plata a 17 000 lei cheltuieli judiciare catre stat, iar inculpatii Popa Ion, Nicut Gheorghe, Stefan Ion, Despan Florian, Andrei Calin Ioan, Nicolae Ion, Dumitrache Gheorghe, Mircea Tudor si Grigore Dobre, la plata sumei de cate 3 500 lei.

Citeste si: Constantin Nicolescu, presedinte CJ Arges, a fost revocat din functie

Acest dosar s-a judecat timp de aproape doi ani la Tribunalul Arges, iar in februarie 2013 a fost mutat la Tribunalul Bucuresti.

Constantin Nicolescu a fost trimis in judecata pe 18 mai 2011 de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene.

Acesta este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.