Constantin Nicolescu, presedinte CJ Arges, a fost revocat din functie

Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges si membru al Partidului Social Democrat, a fost revocat luni din functie, informeaza postul B1 Tv.

Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru incalcarea regimului conflictelor de interese, printr-o decizie definitiva si irevocabila a completului de magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si: ICCJ: Constantin Nicolescu, seful CJ Arges, obligat sa isi dea demisia 

Prefectul de Arges Cristian Soare a semnat luni dimineata ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu (PSD) din functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, informeaza ePitesti.ro.

Nicolescu ar fi urmat sa participe luni dimineata, la ora 10.00, la ceremonia oficiala de semnare a unui contract pe fonduri europene, alaturi de premierul Victor Ponta si ministrii Constantin Nita, Eugen Teodorovici si Mihnea Costoiu.

La data de 11 februarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (IICCJ) a mentinut raportul ANI prin care s-a constatat ca presedintele CJ Arges s-a aflat in conflict de interese, decizia fiind definitiva si irevocabila.

Decizia ANI a fost data in 2011, inspectorii de integritate acuzandu-l pe Constantin Nicolescu ca, in calitate de presedinte al CJ Arges, a acordat mai multe contracte, cu o valoare totala de peste 1,5 milioane lei, firmelor unor apropiati sau care apartineau propriei familii.

Constantin Nicolescu mai are pe rol un proces deschis in 2009 in care este acuzat de luare de mita si fraude cu fonduri europene, urmatorul termen fiind in luna aprilie. El a fost gasit vinovat in primele instante, iar in noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Sursa foto: jurnalul.ro