Constantin Nicolescu spera: ICCJ i-a trimis dosarul spre rejudecare la CAB

Constantin Nicolescu a repurtat o mica victorie in ceea ce priveste dosarul in care este acuzat de coruptie! Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca respectivul dosar sa fie rejudecat de Curtea de Apel Bucuresti.

ICCJ a decis sa admita recursurile inculpatilor, sa caseze sentinta data de instanta inferioara si sa trimita spre rejudecare la CAB dosarul privind fapte de coruptie in legatura cu efectuarea de lucrari de reabilitare a patru unitati scolare de pe raza judetului. Decizia este definitiva.

In 11 noiembrie 2013, Constantin Nicolescu a fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au admis atunci apelul procurorilor la decizia Tribunalului Bucuresti care il condamnase pe Nicolescu la un an de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie.

Potrivit CAB, in acest dosar, Cornel Penescu a ramas cu pedeapsa stabilita de Tribunalul Bucuresti, respectiv noua luni de inchisoare cu suspendare.

Citeste si: Constantin Nicolescu, baronul PSD de Arges, isi asteapta sentinta

Aceeasi pedeapsa — trei ani si patru luni inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere — au primit Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primarul de Câmpulung Muscel, Ion Stefan, primarul comunei Budeasa, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges, si Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti.

Fostul presedinte CJ Arges a fost condamnat pe 28 mai de Tribunalul Bucuresti la un an de inchisoare cu suspendare, Cornel Penescu la noua luni de inchisoare cu suspendare, iar ceilalti inculpati au fost achitati.

Acest dosar s-a judecat timp de aproape doi ani la Tribunalul Arges, iar in februarie 2013 a fost mutat la Tribunalul Bucuresti.

Constantin Nicolescu a fost trimis in judecata pe 18 mai 2011 de procurorii DNA Pitesti pentru fraudarea fondurilor europene, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.