Constantin Nita este audiat la DNA in dosarul Hidroeletrica

Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, este audiat joi dimineata la DNA, oficialul fiind chemat in calitate de martor pentru declaratii in dosarul Hidroelectrica.

Nita nu a facut nicio declaratie in fata jurnalistilor la intrarea in sediul Departamentului Anticoruptie. Ministrul a ajuns la sediul DNA in jurul orei 09.45.

Zilele trecute, Constantin Nita a respins acuzatiile de implicare in scandalul spagii de la Hidroeletrica. 

“Am lipsit din tara aproape 10 zile. Resping ferm orice acuzatie, asociere in ceea ce priveste implicarea mea in acest caz, iar afirmatia legata de mine intra in categoria speculatiilor si calomniei”, a spus Nita. 

Reamintim ca un director din Hidroelectrica, Eugen Bradean, si un membru al consiliului de supraveghere al aceleiasi societati, Ioan Mihaila, au fost retinuti recent in cazul unui dosar de mita in valoare de 1,4 milioane euro pentru incheierea unui contract de furnizare de energie de aproape 263 milioane euro. Aceasta este cea mai mare mita din ultima perioada anchetata de DNA. Ioan Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Eugen Bradean, de complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila si Eugen Bradean.

Numele lui Constantin Nita apare in dosarul de mita privind vanzarea de energie, in care au fost arestati Eugen Bradean, director de trading la Hidroelectrica, si Ioan Mihaila, fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita.

Foto: Realitatea TV